پرینت

ازگیل ژاپنی

  تاریخچه

ازگیل ژاپنی (.Eriobotrya japonica Lindl) متعلق به خانواده رزاسه (Rosaceae) می باشد و سایر دانه داران مانند سیب و گلابی هم  در این خانواده هستند. خاستگاه اصلی ازگیل ژاپنی جنوب شرقی و مناطق مرکزی چین و احتمالا بخش های جنوبی ژاپن است، جایی که از زمان باستان به خاطر ارزش غذایی آن و نیز به عنوان گیاه زینتی و دارویی کشت و کار آن رایج بوده است. این میوه بیش از 2000 سال در آسیا کشت می شود. به نظر می رسد اگر خاستگاه اولیه ازگیل ژاپن نباشد ولی در همان دوران های اولیه از چین وارد ژاپن شده است. گفته می شود این میوه بیش از 1000 سال است که در ژاپن کشت و پرورش داده می شود و باغبانی این درخت از سال 1180میلادی در ژاپن رایج بوده است.

کشت و پرورش ازگیل ژاپنی در شرق آسیا قدمت تاریخی دارد. از ازگیل ژاپنی به دفعات در ادبیات چین مانند اشعار لی بای (Li Bai) یاد شده است.

دنیای غرب برای اولین بار بوسیله دانشمند گیاهشناسی با نام کمپفر (Kaempfer) در سال 1690 با میوه ازگیل ژاپنی آشنا گردید. فردی به نام تانبرگ (Thunberg) که این میوه را در ژاپن مشاهده کرده و توضیحات کاملی از این میوه به رشته تحریر درآورده است. به هر حال در قرن هجدهم ازگیل ژاپنی به عنوان یک درخت زینتی به اروپا معرفی شد، ولی در قرن نوزدهم ارقام با میوه های بزرگتر برای تولید میوه انتخاب شدند. گسترش این میوه به اروپا در سال 1784 میلادی و با کاشت آن در باغ های ملی پاریس انجام شده است. گیاهان ازگیل ژاپنی در سال 1787 میلادی از منطقه کانتون (Canton) چین به باغ های کیو (Kew) انگلستان انتقال داده شده اند. در سال 1818 میلادی میوه های ازگیل ژاپنی در گلخانه و همچنین در فضای آزاد مناطق جنوبی کشور انگلستان به خوبی تولید می شدند.

ازگیل ژاپنی از فرانسه راه خود را به مناطق مدیترانه  پیدا کرد و بعد از آن از اروپا به ایالت فلوریدا و از ژاپن به ایالت کالیفرنیا رسید. گزارش شده است که ازگیل ژاپنی قبل از سال 1879 میلادی به برخی مناطق ایالات متحده و قبل از سال 1887 میلادی به ایالت فلوریدا معرفی شده است. در برخی منابع آمده است که در اواخر دهه 1870 میلادی، کاشت ازگیل ژاپنی در باغ های کالیفرنیا به عنوان یک درخت زینتی ریز میوه متداول بوده است. همچنین به نظر می رسد که مهاجران چینی ازگیل ژاپنی را به منطقه هاوایی ایالات متحده انتقال داده باشند. از سال 1960 میلادی، پیوند ازگیل ژاپنی روی پایه "به" و پاکوتاهی آن سبب گسترش کشت و پرورش این میوه در فلسطین اشغالی گردید.

 این درخت میوه در جنوب ژاپن، تایوان، مناطق مختلف اروپا، خاورمیانه، خاوردور و نزدیک، شمال آفریقا، هند، استرالیا و نیوزیلند، جنوب آفریقا،  مناطق مختلف امریکا پرورش داده شده است. ازگیل ژاپنی در مناطق کوهستانی امریکای مرکزی به گیاهی بومی تبدیل شده است و اغلب در مناطق مختلف به طور وحشی رها شده و بذر آن توسط پرندگان پراکنده می شود.

درخت ازگیل ژاپنی به عنوان تک درخت در باغچه منازل در بسیاری از کشورهای ذکر شده کشت می گردد. ازگیل ژاپنی درحال تبدیل شدن به یک صنعت مهم در چین، اسپانیا، ژاپن، پاکستان و ترکیه است. در ایران در مناطق محدودی از شمال ایران کشت می گردد و برخی مردم از آن با نام انبه محلی نیز یاد می کنند.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن

آمار سایت

تعداد بازدید امروز
تعداد بازدید دیروز
مجموع بازدیدها
435
5135
3461055
حاضرین در سایت: 94 مهمان
آخرین بروز رسانی: سه شنبه یازدهم خرداد 1395

تماس با ما

ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

ارتباط با پایگاه